Annorlunda yogaplatser ute i naturen

Att utöva yoga har under en relativt lång tid varit en växande trend. Men ingenting är ihållande om man inte tar det till en ny nivå. Idag är yogan mer än en träning – det är en livsstil som ständigt måste pushas för att tillfredsställa utövaren. Detta låter kanske lite motsägelsefullt med tanke på yogans budskap och syfte – men utan förnyelse så tråkas man ut, det är mänsklighetens sorgliga sanning. Hur som helst har yogatrenden hållit i sig och numera utövar människor yoga på de mest intressanta och otippade platser – helt i samklang med naturen. Vi ska ta oss en titt på några av dem.

Yoga på höga höjder

Om du är en nyfrälst yogautövare eller håller i en yogamatta för första gången i ditt osmidiga liv för att nu få mer balans och bättre rörelseförmåga – då är en yogastudio nog den första platsen du går till. Men en person som ser yogan som sin nya livsstil nöjer sig inte med att veckla ut sin matta vart som helst, inte. Här kan yoga med äventyr vara pricken över i:et eller yoga med miljötänk spela en stor roll. Vill du träna upp din smidighet samtidigt som du ställer dig öga mot öga med dina rädslor, kan yoga på höga höjder vara diskutabelt. Prova på att göra dina övningar högst upp på en skyskrapas tak eller ställ dig på en fruktad klippavsats under semestern. Tanken är att yogan både ska träna upp din balans och ditt psyke på samma gång och att det tillsammans ska få dig att tänja ordentligt på dina gränser. Våga vara våghalsig!

Kroppskontroll på djurryggar

När du ändå sitter där på hästryggen eller rider kamel eller elefant i något av fjärran länder, kanske det vore en idé att göra yoga samtidigt. Ett perfekt tillfälle att bli ett med både naturen och djuret ifråga och se om ni samspelar under ridturen. Försök dig på att bli den nya Pippi Långstrump som vågar göra de mest spektakulära rörelserna på de mest tokiga platser. Vågar du ställa dig upp på hästryggen eller utmana ett puckeldjur under färden genom att ställa dig på huvudet? Låter det heltokigt? Förmodligen, men det finns folk som gör det.

Spöklik nattyoga

Utmana stressen och yoga vidare på en kyrkogård mitt i natten. Har du inte stått ansikte mot ansikte med demonerna så får du bokstavligt talat göra det nu. Vem tar sin yogamatta och sticker iväg till en kyrkogård efter mörkrets inbrott kanske du undrar. Den frågan får du ställa till den som tycker den typen av yoga är givande. En sak är säker – har du inte mött rädslor tidigare lär du få en chans att göra det nu. Gå till en kyrkogård där det spökar, så blir utmaningen ännu större. Må frid vare med dig!

marinate