Gör naturen en tjänst – byt elavtal

Det finns många sätt man kan hjälpa naturen på och att panta burkar och välja ett annat elavtal är bara några alternativ. Brinner du för att hjälpa naturen på traven får du några fler alternativ här nedan som du kan använda dig av i vardagen.

Varför byta elavtal?

Just elavtal är en ganska betydande del när det kommer till att göra något gott för naturen. Förutom att ett rörligt elpris är bra för dig och din ekonomi, spelar det stor roll för naturen hur din el produceras. Att välja sin energi från förnybara energikällor är därför ett viktigt val om du vill göra naturen en stor tjänst.

Återvinn och ta hand om matsvinn

Förutom att byta elavtal är återvinning en annan stor faktor som spelar in. Man kan återvinna allt och vi i Sverige är väldigt duktiga på att återvinna, men vi kan bli ännu bättre. När det kommer till matsvinn är vi inte lika duktiga. På den fronten kan det ske en stor förbättring och att ta hand om matsvinn är också bra för ens egen ekonomi. När du handlar mat nästa gång kan du tänka på att bara köpa mat som du vet att du kommer äta upp, speciellt när det kommer till frukt och grönsaker då det är något som allt för ofta slängs. Men att planera sina matinköp är också bra. Köp inte bara på måfå och vad som faller dig in när du väl är i butiken. Gör en lista och handla bara efter den.

Nu för tiden har matbutikerna börjat bli duktiga på att märka mat med kort utgångsdatum och sälja det billigare. Det kan också vara ett sätt för dig att spara pengar och ta vara på värdefull mat som annars hade hamnat i soporna. Gör gärna mat på rester också, det kan många gånger bli bättre än du tror.

marinate