Miljövänliga julgranar för alla smaker

Är du en av alla dem som ger dig bort till torget när det är dags att skaffa julgran? Risken är stor att granarna där är besprutade med olika kemikalier som du sedan drar in i ditt hem. För att vara säker på att få en miljövänlig julgran som du tryggt kan ha nära dina barn och övriga familjemedlemmar rekommenderas en ekologisk gran. Som kronan på verket kan du till och med få den hemkörd till dörren.

Stort utbud och smidig leverans

Julen är en av våra allra mest älskade högtider, då vi samlar familjen runt oss, äter gott och pyntar våra granar. Det är lätt att glömma bort att julgranen kan vara besprutad med diverse olika kemikalier precis som mycket av vår mat, men lyckligtvis kan du hitta ekologiska varianter av båda. Vill du ha en ekologisk julgran hemkörd till dörren så är företaget Smålandsgran något för dig. På deras hemsida scrollar du enkelt igenom deras breda utbud av olika granar, väljer önskad höjd och vill du få den upphämtad efter jul kan du lägga till det i din beställning. Enklare blir det inte, och det bästa av allt är såklart att alla deras granar är ekologiska och KRAV-godkända. Du kan även beställa julgransfot och julgransbelysning – allt finns samlat på en och samma plats. Genom att beställa gran från Smålandsgran slipper du kånka hem den på egen hand. Du slipper andas in giftiga kemikalier, du slipper besväret att göra dig av med den och du slipper ha kvar den tills alla barr ligger på golvet. Det är verkligen värt en extra liten peng, inte sant? Istället kan du fokusera på att njuta av julen med nära och kära, och få ut det allra bästa av att ha julgran.

Julgransfoten också viktig

Lika viktig som julgranen är i många hem, lika viktigt är det att ha rätt sorts julgransfot att sätta fast nämnda gran i. Kungsgranen till exempel kräver en fot gjord specifikt för kungsgranar, medan andra sorter klarar en enklare typ. Julgransfötter är olika tunga och har olika kvalitet på mekanismen för att hålla fast granen. En mindre gran kräver inte så mycket och kan ibland även monteras av enbart en person. Är granen av en lite större variant krävs det ofta två personer – en som håller granen och en som skruvar fast den. Sedan finns även den typ av julgransfot där man trampar på en pedal för att få granen fast och rak, detta gör att man kan fixa monteringen även på egen hand utan hjälp. Självklart har Smålandsgran dessa i sitt sortiment också, och de fungerar utmärkt även för kungsgranar. Så njut av julen när den är här och njut av riktigt vackra och miljövänliga (och människovänliga) julgranar!

marinate