Ordna minnesstund i naturen

När en anhörig gått bort ställs man inför många val inför begravningen. En av alla saker man ska ta ställning till är bland annat hur man vill att minnesstunden ska anordnas. Det finns inget rätt eller fel när det kommer till att anordna en minnesstund och den kan därför hållas var som helst och hur som helst.

Har en nära anhörig nyligen gått bort kan du kontakta en begravningsbyrå i Stockholm för att få hjälp med begravningen. En begravning kan anordnas helt och hållet med hjälp av byrån eller bara med stöd av byrån. Det är dina behov som bestämmer hur begravningen ska ske.

Minnesstunder – anhörigas tid

En minnesstund är stunden efter begravningsceremonin då anhöriga samlas för att minnas den avlidne. Det kan inkludera mat, filmer, tal med mera. Hur minnesstunden ska se ut och vart den ska hållas är upp till de anhöriga. En del väljer att anordna en lugn tillställning medan andra gör det till en vild fest. Vart den ska ske kan vara i närheten av begravningsplatsen samma dag som begravningen, eller någon helt annanstans på en helt annan dag än dagen för begravningen.

Var den avlidne en naturmänniska som älskade att spendera tid i naturen, vandra, fiska eller campa, kan minnesstunden hållas ute i naturen som ett sätt att minnas den avlidne. Naturen kan även ha en positiv inverkan på anhöriga i sorg.

Ha minnesstunden i naturen

Det finns olika sätt att anordna en minnesstund i naturen. Man kan exempelvis hyra en SOK-stuga eller liknande, sätta upp ett stort partytält i skogen, åka ut med husvagnar och husbilar till en plats som betydde mycket för den avlidne eller bara besöka en närliggande skog och grilla korv. Möjligheterna att anordna en minnesstund i naturen är många, men oftast är det beroende av bra väder, varav det kan vara mer lämpligt att hålla minnesstunden på en separat dag från själva begravningen.

I matväg kan man grilla korv, beställa catering eller köpa pizza att ta med ut i naturen, men man kan även göra egen matsäck att ta med. En termos med kaffe, varm choklad och ostmackor smakar riktigt bra ute i naturen och är praktiskt att ta med sig, oavsett om man bara är några få eller ett större gäng.

marinate