Råvaror du kan odla hemma

Att handla mer ekologiskt och miljövänligt har blivit allt vanligare. Fler svenskar är medvetna om de aktiva val de gör när de väljer matvaror, och närproducerade och ekologiska varor är idag väldigt populärt. Det allra bästa, och nästa steg, är att börja odla allt mer hemma. Förutom att det är det bästa valet för miljön är det dessutom en helt ny upplevelse att kunna gå ut i trädgård eller på balkong och skörda sina egna råvaror.

Odla egna kryddor

Kryddor är bland det enklaste du kan odla hemma, och du kan göra det direkt i köket. Köp dina fröer hos wexthuset.com och komplettera med andra tillbehör. Kryddor gör sig perfekt att odla ståendes på fönsterbrädan eller i en kryddhylla i köket. Kryddor och örter går att skörda och klippa av i lagom mängd när de ska användas i matlagningen, och kan sedan växa vidare. På så sätt håller de sig länge och kan användas många gånger om.

Träd som ger frukt

Om du har plats över i trädgården är ett fruktträd en investering som kan ge livslång glädje- Äppelträd och plommonträd tillhör de mest lättskötta träden, och sköter man dem rätt ger de rikligt med frukt årligen. Att kunna gå ut och skörda sina egna frukter under sommar och hösten slår det mesta.

Odla potatis på balkongen

Många drömmer om ett potatisland, men alla har inte trädgården eller möjligheten att skapa ett. Men visste du att det går utmärkt att odla potatis i en kruka, på balkongen till exempel. Köp en kruka i modell större och sätt potatis under mitten av våren. Till sommaren kan du sedan avnjuta din alldeles egenodlade potatis – direkt från balkongen.

marinate