Din packlista inför semestern med mycket naturupplevelser

Ska du ut på vägarna, hitta fina ställen att tälta på och nya leder att vandra längst med? Det är bland det bästa på semestern. Glöm inte att packa ner det nödvändigaste för en riktigt lyckad semester.

Rätta kläder för alla väder

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Det vet de flesta av oss som tältat i spöregn eller vandrat Kungsleden med både sol, regn och snö. Med riktigt bra kläder behöver man vare sig frysa eller svettas. Inte heller ha onödiga skavsår eller för mycket packning att bära på. Om du är nybörjare, precis upptäckt det härliga med att vara ute i naturen, är det viktigt att särskilt ha koll på skorna. Köp ett par bra vandringskängor, men du ska gärna ha gått in dem lite innan du bestiger Kebnekaise. Sprillans nya skor ger dig skavsår. Du bör också köpa ett par bra byxor och en skaljacka. Just nu har ITAB outdoor sommarrea med upp till 70 procents rabatt, på sitt sortiment på både kläder och utrustning.

Rolig utrustning för spontana äventyr

Om du kör bil finns det utrustning som verkligen kan förgylla din semester. Tält med bra sovsäck och liggunderlag är en självklarhet.

Ett tips är att ta med cykel. Om ni är en familj eller ett kompisgäng som åker, så bör alla ha med varsin cykel. Använd dragkrok, takräcke eller cykelbox. Nu för tiden finns det också lättviktskanoter i glasfiber som är enkla att ha på takräcket. Är ni flera personer på resan bör ni ta med en kanadensare. Glöm inte flytväst. Det finns fina kanotvatten över hela Sverige. Då kan ni stanna vid en vacker å. Lägga i kanoten i vattnet. Ta med tält och hitta en fin plats att övernatta på. Just kanoter och cyklar ger möjlighet att skapa spontana äventyr vart ni än är.

marinate